2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 1 ks
tagliatelle 350 g
schwarzwaldská šunka 100 g
sušená rajčata 100 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kostky. Dýni neloupeme, slupka u hokkaido dýně změkne. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky, kolínka nebo tagliatelle - na dva litry vody dáme dvě lžičky soli. Než se uvaří dýně a těstoviny, nakrájíme si na proužky schwarzwaldskou šunku a okapané sušené rajčata. Uvařenou dýni a těstoviny každé zvlášť scedíme. Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme těstoviny - dýně - šunka - sušená rajčata - poslední vrstva budou těstoviny. V hrníčku rozšleháme tři vajíčka s trochou mléka, přidáme půl lžičky podravky, rozmícháme a nalijeme na připravené těstoviny. Zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme na 180° asi půl hodinky. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté necháme dopéct dozlatova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...